Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muzeum v Čelákovicích

18. 2. 2014

Čelákovické muzeum se ve dnech 8. až 22. února otevře lidovým řemeslům prostřednictvím sedmého ročníku výstavy Řemesla Polabí. Stejně jako v minulých letech je hlavním cílem výstavy představit současné výtvarné práce, které vycházejí z tradice lidových řemesel. 
K výstavě se již tradičně pojí stejnojmenná výtvarná soutěž. Akci organizují Městský dům dětí a mládeže Čelákovice a Městské muzeum v Čelákovicích. Na výstavě se setkáte s ukázkami nejrůznějších řemesel a výtvarných technik – např. s drátováním, tkaním, předením, smaltem, keramiku, košíkářstvím a řadou dalších. Mezi vystavenými exponáty budou k vidění díla zaslaná do soutěže, tak i ukázky tvorby profesionálních výtvarníku. Doprovodným tématem a roku 2014 je ornament.
Výstava bude pro veřejnost otevřena denně od 9.00 do 12.00 a od 13.30 do 17.00 hod., mimo pondělí. Vernisáž se koná v sobotu 8. února od 10.00 hod. v síni Jana Zacha. Těšit se můžete na ukázky řemesel, vyhodnocení soutěže a vystoupení hudební skupiny Piosenky.
MDDM Čelákovice při výstavě opět pořádá sbírku „Pomozte dětem“ formou dobrovolných příspěvků pro Nadaci rozvoje občanských společností – NROS.